Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Web-tv og overskuelighed er godt på nettet

Region Hovedstaden har den bedste hjemmeside i kategorien 'Regioner og Sundhed'
1. DEC 2011 13.39

HOVEDSTADEN: I kategorien 'Regioner og Sundhed' har deltagerne fra Region Hovedstaden som helhed skillet sig markant ud, og samtlige nominerede er fra Region Hovedstaden. Det har derfor været svært for dommerpanelet at kåre én vinder.

I dommerpanelets begrundelse lyder det:

'De nominerede deler retningslinjer for webarbejdet, anvender alle det samme CMS og fremstår visuelt meget ens, hvilket på den ene side gør det lettere for brugere at navigere mellem de enkelte institutioner, men omvendt har gjort det svært for dommerpanelet at kåre én vinder'.

Når Region Hovedstaden udpeges som vinder skal det derfor opfattes som en ros til samtlige nominerede og til webarbejdet i Region Hovedstaden i det hele taget. Regionen udnytter de mange fælles snitflader, men tillader samtidig plads til forskellighed. Dommerpanelet ønsker derfor at opfordre de øvrige regioner og sundhedsinstitutioner til at tage udfordringen op.

Region Hovedstadens hjemmeside udmærker sig ifølge dommerpanelet særligt ved at anvende web-tv og ved at være en god, overskuelig indgang til den brede vifte af opgaver, regionen varetager.

Samtidig skal der fra dommerpanelet lyde en opfordring til, at Region Hovedstaden ikke hviler på laurbærrene. Der kan med fordel tages et stærkere udgangspunkt i brugernes situationer, serviceforløb og konkrete behov, når de kontakter regionen eller en sundhedsinstitution. For eksempel savner dommerpanelet informationer om patienttilfredshed.

Bedst på Nettet måler en gang om året kvaliteten af den offentlige digitale forvaltning og borgerbetjening. Bedst på Nettet er blevet afviklet hvert år siden 2001. Bedst på Nettet ejes af Videnskabsministeriet og gennemførtes tidligere af It- og Telestyrelsen, nu Digitaliseringsstyrelsen.

krn