Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Voldsstatistikker fordrejer virkeligheden

Flere af de kommuner, der betegnes som de mest voldelige i statistikkerne, genkender ikke selv billedet
KORT NYT29. JUL 2011 11.04

Randers og Hvidovre er blandt landets mest voldelige byer ifølge voldsstatistikkerne. Men bag tallene gemmer sig en mere nuanceret virkelighed. At Randers betegnes som landets mest voldelige by skyldes således ifølge Østjyllands Politi én enkelt mands utroligt lange generalieblad.

- Der er en sag, som har genereret omkring 130 voldssigtelser mod én mand, og den ødelægger hele vores statistik, siger vicepolitiinspektør Leif Kristensen fra Østjyllands Politi til Berlingske. Han understreger, at det ikke er voldssager fra gaden, men kan ellers ikke komme nærmere ind på, hvad det drejer sig om.

Ifølge statistikkerne er volden også steget i Hvidovre, som nu er den kommune, som har den fjerde højeste andel af voldsanmeldelser. Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune medgiver over P4 København, at statistikkerne ikke ser godt ud, men mener ikke, at der er grund til at være utryg.

- Vi samarbejder tæt med politiet omkring de steder, hvor der optræk til kriminalitet. Så jeg synes ikke, at man skal tage disse tal som udtryk for, at det er utrygt at bo i Hvidovre, siger kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune til P4 København.

krn