En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at hovedstadskommunerne i år opkræver 1,9 mia. kroner i særskat fra erhvervslivet gennem den såkaldte dækningsafgift. Til sammenligning var tallet sidste år 1,8 mia. kroner og selvom stigningen i afgiftens provenu primært skyldes stigninger i de ejendomsvurderinger, som udgør beregningsgrundlaget for afgiften, skriver Dansk Byggeri.
- Virksomhederne er hårdt presset på likviditet og økonomi i det hele taget for tiden. Derfor er det alvorligt, når virksomhederne nu oven i købet skal betale godt 125 mio. kroner mere end sidste år, siger Per Engsø Larsen, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.
Virksomhederne i Københavns Kommune skal tilsammen af med en mia. kroner, hvilket er uændret i forhold til sidste år. Til gengæld skal virksomhederne i Ballerup Kommune betale 30 mio. kroner mere i forhold til sidste år, og virksomhederne Gladsaxe skal betale 17 mio. kroner mere end sidste år. Der er dog også kommuner, hvor provenuet falder, for eksempel i Gentofte, hvor provenuet falder fra 88 mio. kroner til godt 82 mio. kroner.
Det er primært kommunerne i hovedstadsområdet, Nordsjælland og Sydøstjylland, der opkræver dækningsafgiften.
Det er de enkelte kommunalbestyrelser, som beslutter, om der skal opkræves dækningsafgift fra de lokale virksomheder. Dækningsafgiften beregnes af den del af forskellen mellem værdien af den faste ejendom og værdien af grunden i henhold til den offentlige ejendomsvurdering. Beregningen af hvor meget den enkelte virksomhed skal betale, sker på den del af forskelsværdien, der overstiger 50.000 kr. og der kan opkræves afgift på mellem en og ti promille.
Hele analysen om kommunernes dækningsafgift kan læses på www.kommunalperformance.dk
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.