bliver mere levende og tidssvarende med ny teknologi.
Samtidig foreslår rådmand Louise Gade byrådet, at Børn og Unge i 2009 investerer 10 mio. kr. i 200 nye smartsboards til skolerne i Århus.
Ingen forældede kort, internet på tavlen og ingen kridttung tavlesvamp, sådan ser fremtiden ud i århusianske skoler.
- Den interaktive tavle er et godt pædagogisk værktøj, der motiverer og appellerer til børn og unge, samtidig understøtter tavlen forskellige tilgange til læring og sikrer konstant de nyeste data, kort mv. Det er rigtig smart, at læreren kan forberede sig på forhånd, at det der er skrevet på tavlen sendes direkte til elevernes computer og at man via internettet kan trække hele verden ind i klasseværelset på et øjeblik – det er da en klog løsning, og kloge løsninger er jo det regeringen ønsker at fremme med kvalitetsreformen, så derfor glæder jeg mig til at vise ministeren mulighederne, siger rådmand Louise Gade.
- I forbindelse med overskud på regnskabet for 2005 besluttede jeg at give alle århusianske skoler to smartboards for at motivere skolerne til at investere i sådanne intelligente løsninger. Det har været dejligt at se begejstringen hos elever og lærere. Ikke mindst har det jo været et stort ønske og et godt råd fra det nedsatte Børn- og Ungebyråd, at der kommer mange flere smartboards i klasserne – et råd jeg gerne vil lytte til. Med en ny investering på yderligere 10 mio. kr. - cirka 200
smartboards – håber jeg at motivere skolerne yderligere til investering i og brug af smartboards og teknologiens nye muligheder i undervisningen, siger Louise Gade.
På Vestergårdsskolen i Århus er de begejstrede for de muligheder tavlerne giver i undervisningen og er frontløber i Århus Kommune med i alt 28 smartboards. Det er baggrunden for, at finansministeren skal besøge skolen i sin tur rundt i landet under overskriften ”De kloge løsningers tid”. En tur som skal sætte fokus på, hvordan vi kan gøre nogle ting smartere i det offentlige.
De intelligente tavler kommer efter anbefaling fra Børn- og Ungebyrådet.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.