DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Viceborgmester slap billigt med miljøbøde til sit gods

Dom med delvis frifindelse koster Hans Luunbjergs gods (V) en bøde på 10.000 kr. for uoverdækket kyllingemøg efter politianmeldelse fra hans egen Kerteminde Kommune.
26. JAN 2021 10.23

KERTEMINDE: Viceborgmester Hans Luunbjerg (V) har ved retten i Odense måttet se sit gods idømt en bøde på 10.000 kr. i en miljøsag om opbevaring af uoverdækket kyllingemøg, skriver Fyens.dk. En dom i den billige ende, konstaterer Hans Luunbjerg selv.

Dommen rummer en delvis frifindelse for, at opbevaringen skulle have været nærmest permanent. Anklageren havde krævet en bøde i størrelsesordenen 30.000-40.000 kr., som på grund af den delvise frifindelse blev nedsat forholdsmæssigt.

Sagen skriver sig tilbage fra 2017, da naboklager fik kommunens miljøafdeling til at aflægge uanmeldt kontrolbesøg. Forskellige indskærpelser fulgte, men i sommeren 2020 fik en underskriftindsamling Kerteminde Kommune til at politianmelde godset.

Hans Luunbjerg, der var borgmester, da sagen startede, har nægtet sig skyldig i anklagerne mod sit gods og overvejer nu, om han skal anke dommen eller tage den som en omkostning. Udenfor retssystemet har sagen haft den politiske omkostning, at han har trukket sig som sit partis borgmesterkandidat ved KV21.

mk