
RINGKØBING-SKJERN/THISTED/HOLSTEBRO/LEMVIG: En projektgruppe med Midt- og Vestjyllands Politi i spidsen og repræsentanter fra de fire kommuner, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Holstebro og Lemvig, har udarbejdet en rapport om badesikkerhed ved vestkysten. Samtlige anbefalinger sættes nu i søen, og flere af tiltagene får vi at mærke allerede i denne badesæson.
Både danske og udenlandske turister bliver ofte overraskede, når de møder de voldsomme kræfter ved Vestkysten. Sidste år kostede det fem mennesker livet, og selvom man aldrig fuldstændig kan undgå badeulykker, så er det fem for mange, fortæller Iver Sloth Kristensen, beredskabschef i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Gruppens anbefalinger er:
1. At der allerede fra indeværende badesæson sikres ensartethed på hele strækningen langs vestkysten i politikredsens 4 kommuner med hensyn til
- afmærknings- og redningsmateriel
- oplysnings- og kommunikationsstrategi.
2. At der laves et fælles forsøgsprojekt med indhegning af badeområde v. molen i Thorsminde, hvor der ved hjælp af flydetov/net skabes et stort 'badebassin'.
3. At der laves forsøg med indretning af såkaldte 'Superstrande' med ny/bedre oplysning og information, afmærkning, redningsposter, livreddere samt kiosker mv., med henblik på at tiltrække badegæsterne til disse strande.
Badegæster fra i år vil møde nye sikkerhedsskilte i Søndervig og ved Hvide Sande Strand. Her vil badegæsterne blive fortalt om strandens særlige forhold og advaret om, hvad de skal tage sig i agt for. Der bliver også sat 140 flere redningskranse op på strandene ved Vestkysten i Ringkøbing-Skjern Kommune. Herudover modtager alle sommerhusejere et brev og en plakat, som de kan hænge op i deres sommerhuse.
Holstebro Kommune påtænker at lave et forsøg med et afgrænset badeområde nord for havnemolen i Thorsminde, hvor tov/net på flydespærringer dels kan danne afgrænsning og dels kan benyttes til at gribe fast i, hvis strømmen fører badende ud.
Tanken om de såkaldte 'superstrande' deler projektgruppen med Tryg Fonden, der gerne vil indgå i sådanne forsøg, ligesom Region Midtjylland kunne tænkes at have en interesse i det.
Tanken går ud på at fremme badesikkerheden ved at samle flest mulige badegæster de steder, hvor strand, strøm og vindforhold er mest gunstig, hvor der er de bedste parkerings- og adgangsforhold, og hvor man i kraft af mange badegæster vil kunne indrette strandene med flere faciliteter i form af livredning, antal af redningsposter, flag-varsling, kiosker og lignende, som vil trække endnu flere gæster til.
- Der vil altid være mennesker, der er uforsigtige og undlader at følge retningslinjerne. Derfor har vi sat bedre oplysning og information i højsædet, for sikkerhedsforanstaltningerne skal ikke give en falsk form for tryghed, men med en aktiv koordineret indsats overfor badegæsterne kan vi forhåbentlig minimere antallet af drukneulykker, siger Iver Sloth Kristensen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.