Verdo Varme skal betale 149 mio. kr. tilbage til kunder
Foto: Morten Rasmussen, Biofoto, Ritzau Scanpix

Verdo Varme skal betale 149 mio. kr. tilbage til kunder

Varmekunder i Randers skal have penge tilbage, afgør Forsyningstilsynet.

RANDERS: Varmevirksomheden Verdo Varme skal betale 149 mio. kr. tilbage til sine varmekunder i Randers. Det har Forsyningstilsynet afgjort, oplyser tilsynet.

Pengene er blevet opkrævet fra 2006 til 2017. I den periode har Verdo Varme overvurderet den indskudskapital, som det må opkræve forrentning af.

Forsyningsvirksomheder må opkræve deres kunder en forrentning af den kapital, som ejerne har skudt i virksomheden. Men de skal have tilladelse fra Forsyningstilsynet. Da der er tale om en forretning, afgøres beløbets størrelse af, hvor meget der er skudt i virksomheden. Her har Verdo Varme indkrævet en forrentning svarende til en indskudskapital på 567 mio. kr. 

Forsyningstilsynets afgørelse indebærer dog, at Verdo Varmes indskudskapital korrigeres ned til 294 mio. kr. 

Det betyder, at Verdo Varme har opkrævet forrentning for 266 mio. kr. Men den havde kun tilsynets velsignelse til at opkræve 118 mio. kr. Det er den difference, som nu skal tilbage i forbrugernes lommer.

I forbindelse med afgørelsen beklager direktør for Forsyningstilsynet Carsten Smidt, at sagen først afgøres nu. Han forklarer, at det har trukket ud med at nå en afgørelse, fordi der er uklarhed om regelgrundlaget, og at det har taget lang tid at få al den dokumentation fra Verdo Varme, som tilsynet har haft brug for.

Det er ikke første gang, Verdo-koncernen skal betale forbrugerne penge tilbage, som er blevet opkrævet uretmæssigt. Tidligere har koncernen skullet betale 234 mioo. kr tilbage i en anden sag om forrentning af indskudskapital. Dengang gjaldt det perioden 2000-2005.

Verdo-koncernen venter også på svar i yderligere to sager, som ligger i Forsyningstilsynets sagssystem. Den ene handler om forrentning af indskudskapital opkrævet fra kunderne hos Verdo Produktion, den anden sag om Verdo-selskabernes brug og indregning af omkostninger på lån internt i koncernen.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt