Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Venstrefløjspolitikere slipper for betalingsringen

24 af landets folketingspolitikere har adresse inden for betalingsringen. 22 er fra venstrefløjen, kun to er fra højrefløjspartierne
16. SEP 2011 14.43

Af Sine Riis Lund og Kim Rosenkilde Nielsen
[email protected], [email protected]
Research: Sidsel Vinther Breau

En stor del af de venstrefløjspolitikere, der kæmper for en betalingsring, slipper selv for at krydse den for at komme på arbejde. De bor og arbejder nemlig inden for den ring, som tusindvis af mennesker kommer til at betale for at krydse flere gange dagligt.

I alt har 24 ud af 177 af medlemmerne fra det afgående folketing adresse inden for betalingsringen og 22 af dem er fra venstrefløjspartierne. Ni er fra SF - svarende til 40 procent af folketingsgruppen. Seks er fra Socialdemokraterne, fire fra Radikale, mens tre er fra Enhedslisten.

Folketingskandidat for Venstre og skarp modstander af betalingsringen Martin Geertsen muntrer sig ved undersøgelsens resultat.

- Jeg synes da, at det er en skæg undersøgelse og meget interessant, siger Martin Geertsen, der er tidligere kultur- og fritidsborgmester i Københavns borgerrepræsentation fra 2002 til 2008.

Selvfed holdning
Han finder det problematisk, at de på den måde ignorerer konsekvenserne af deres politik for andre borgere, der måske ikke er så heldige som dem selv.

- Jeg synes, at det er en noget selvfed holdning at have at sige til folk, at de bare kan skrubbe over i bussen, siger han og fortsætter: - Hvis det er sådan, at man har to børn og skal i daginstitution, i skole og til sport, samtidigt med, at man så i øvrigt har et arbejde uden for byen, ja uanset om man så havde så mange busser, at man nærmest kunne gå ovenpå dem, så ville der være nogen, som det ikke ville være et alternativ for, siger Martin Geertsen.

Han mener dog ikke, at der er sammenhæng mellem venstremedlemmernes holdninger og så deres bopæl og arbejdsplads inden for betalingsringen.

Dør af luftforurening
En af SF's fremmeste fortalere for betalingsringen, Pia Olsen Dyhr, afviser, at medlemmernes bopæl spiller ind på deres holdninger.

- Nej, det har ingen indflydelse på vores politik. Vi har ikke lagt betalingsringe, efter hvor folk bor, siger Pia Olsen Dyhr.

Betalingsringen handler for hende om menneskeliv og tilgængelighed.

- Jeg bor i Brønshøj og oplever jo de her kø- og trængselsproblemer, når jeg cykler ind til folketinget. Der er 500 mennesker om året, der dør af luftforureningen, og folk spilder deres tid i kø på vej på arbejde, og det er det, det handler om, siger hun.
I undersøgelsen er der set bort fra Yildiz Akdogan (S) og Simon Emil Amitzbøll (LA), da det ikke har været muligt at få afklaret, hvad der ligger i deres adresseangivelse, som på Folketingets hjemmeside fremgår som henholdsvis 'Nørrebro' og 'Østerbro'.

Foto: http://www.flickr.com/photos/timo_w2s/with/2277644988/