Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Venstre beklager nedsivning af gift

Venstres tidligere miljøordfører beklager, at aftaler med landbruget om frivillig nedsættelse af giftforbruget ikke virkede
KORT NYT15. DEC 2011 6.59

I køølvandet på den hårde kritik fra Rigsrevisionen af Miljøministeriets indsats for at hindre forurening af grundvandet, beklager Venstre nu, at det ikke lykkedes at reducere landbrugets brug af sprøjtegifte, fortæller Jyllands Posten.

- Vi har arbejdet ud fra, at målet skulle nås sammen med landbruget med en frivillig ordning. Det er så ikke lykkedes og det er beklageligt, siger Eyvind Vesselbo, der var miljøordfører for Venstre under den tidligere regering, til avisen.

Den borgerlige regerings mål var, at landmændene i gennemsnit kun sprøjtede 1,7 gange om året. Men det lykkedes langt fra. Den tidligere Venstre-ordfører mener derfor, at det nu må overvejes, om frivillighed er vejen frem.

Ritzau har uden held forsøgt at få en kommentar fra de tre tidligere miljøministre Connie Hedegaard (K), Troels Lund Poulsen (V) og Karen Ellemann (V), der sad i den kritiserede periode, fortæller avisen.

mou