KØGE: Det er ifølge Energiforsyningen små utætheder i en eller flere af rentvandstankene, der har skabt den seneste uges problemer med de små koncentrationer af E.Coli bakterier i dele af Køge Vandværks forsyningsområde, oplyser kommunen.
- I Danmark er det helt almindeligt, at vandforsyningerne har en eller flere nedgravede rentvandstanke i en såkaldt betonkonstruktion. Da tankene blev etableret, blev de lavet som lukkede systemer, der lå delvist under en bygning og delvist under asfalt. Rentvandstankene er således ikke designet til, at man på en lettilgængelig måde kan undersøge dem for utætheder, forklarer kommunen.
Energiforsyningen i Køge har udarbejdet en plan for en renovering af både rentvandstankene og det anlæg, der pumper vandet ud til forbrugerne og vandtårnet. I forbindelse med den formodede vandforurening i juni valgte Energiforsyningen at prioritere en renovering af vandtårnet før rentvandstankene. Energiforsyningen vil i løbet af de næste uger inspicere rentvandstankene ved at bore hul ned i tankene.
Det er Køge Kommunes rolle at føre tilsyn med vandværkerne i kommunen. Natur- og miljøchef, Bjarne B. Svendsen, fra Køge Kommune siger:
- Vi fører tilsyn med alle vandværker i kommunen. Dels kontrollerer vi de prøveresultater, som vandværkerne løbende sender ind til os. Er der den mindste anledning til at mistænke vandet for ikke at være rent, reagerer vi omgående. Og dels kontrollerer vi en gang årligt vandværkerne rent fysisk, bl.a. ved at vi gennemgår værkets installationer. Der er mange sårbare steder i en vandforsyning som for eksempel boringer og rør. De sværttilgængelige rentvandstanke er bare én af de sårbare steder, slutter Bjarne B. Svendsen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.