Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vallensbæk fritstiller teknisk direktør

Vallensbæk fritstiller teknisk direktør

Budgetoverskridelse på tocifret million-beløb på kommunens ESCO/partnerring-projekter ligger bag
30. APR 2012 14.18

Kim Rosenkilde Nielsen og Knud Abildtrup
[email protected], [email protected]

VALLENSBÆK: Vallensbæk Kommune har her til morgen fritaget teknisk direktør Lars Christensen fra tjeneste indtil videre, oplyser kommunen.

Baggrunden er, at der op til weekenden er konstateret en større budgetoverskridelse på kommunens ESCO/partnerring-projekter. Alt tyder på, at der igangsat eller videreudviklet projekter uden den fornødne bevilling.

Hvor omfattende overskridelserne er, kan kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen endnu ikke fortælle. Men det kan dreje sig om et tocifret million-beløb.

- Det er overskridelsernes omfang, der har ført til fritstillingen. Projektet dækker tre skoler, hvor der hvert sted er sket overskridelser i million-størrelsen. Og så en dagsinstitution, hvor det drejer sig om 3- 4 mio. kr. Nærmere kan jeg ikke komme det nu, siger Bjarke Steen Johansen til dknyt.

Det samlede ESCO-projekt beløber sig til 80 - 90 mio. kr. Med overskridelser i den omtalte størrelsesorden er det ifølge kommunaldirektøren helt afgørende, at byrådet inddrages inden udgifter afholdes.

- Ellers er kommunalbestyrelsen frataget muligheden for at prioritere udgifterne, og på det punkt er styrelsesloven helt klar, siger Bjarke Steen Johansen.

Vallensbæk Kommune vil nu i samarbejde med kommunens revisor iværksætte en undersøgelse af forholdene på det tekniske område for at få afdækket omstændighederne, omfanget og ansvaret for budgetoverskridelsen.

Hvornår den vil være færdig kan Bjarke Steen Johansen endnu ikke sige. Men det vil ikke tage lang tid.