dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Væk med pligt til genvurdering

Regeringen vil afskaffe reglen om, at en kommune skal genvurdere en klage over et afslag, den selv har givet
24. MAJ 2011 10.47

Regeringens 65 initiativer, der skal lette borgerens møde med det offentlige, indeholder bl.a. en forenkling, når det gælder unødigt tidsforbrug på klager.

Af 'Væk med bøvlet' fremgår det, at genvuderingsreglen må afskaffes:

'Når en borger i dag klager til kommunen over en afgørelse, som kommunen har truffet, skal kommunen ifølge loven genvurdere afgørelsen, inden den kan videresendes til det sociale nævn eller beskæftigelsesankenævnet, som er klageinstanserne.

Det kan fx være en afgørelse om tildeling af støttepædagog til et barn i dagtilbud. Kommunen har efter de nuværende regler fire uger til at genvurdere sin afgørelse.

I langt de fleste tilfælde finder kommunen imidlertid ikke anledning til at ændre sin oprindelige beslutning. I disse sager er sagsbehandlingstiden således blot blevet forlænget med op til fire uger.

Regeringen vil afskaffe genvurderingsreglen, som fastsætter, at en kommune skal genvurdere en klage over et afslag, som den selv har givet. Hermed kan en klage sendes direkte til det sociale nævn eller beskæftigelsesankenævnet'.

 

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/vaek-med-pligt-til-genvurdering

GDPR