Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

V i Randers vil forbyde rygning i arbejdstiden

Tab af arbejdstid er en del af tankegangen bag
KORT NYT12. DEC 2011 14.10

RANDERS: Venstres byrådsgruppe foreslår, at arbejdstiden skal være røgfri for kommunens 9.000 ansatte. Gruppeformand Anders Buhl-Christensen (V) synes, at rygende lærere i nærheden af skolerne er rigtigt dårlige rollemodeller for eleverne og har også en mistanke om, at rygerne også spilder kostbar arbejdstid.

- Det tager seks-syv minutter at ryge en cigaret plus den tid, der går med at komme frem og tilbage, så derfor tror vi også, at det koster arbejdstid, siger Anders Buhl-Christensen.

Hvis resten af byrådet bakker op, kan et forbud træde i kraft om et år, og det vil give rygerne mulighed for at komme på gratis rygestopkurser i arbejdstiden. En sundhedsundersøgelse fra 2010 viser, at 24 pct. af de voksne i Randers ryger dagligt - mod 19 pct. i Aarhus.

- Nogen steder bliver det lagt til ens arbejdstid, hvis man ryger. Andre steder har vi fleksibel arbejdstid, så rygere enten løber lidt stærkere eller lægger lidt til sin arbejdstid i den anden ende, siger fællestillidsrepræsentant Jojo Verndal.

Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) går ikke ind for et forbud.

 

ka