Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Uvildig undersøgelse efter brostyrt

Det kræver bl.a. beskæftigelses- og integrationsborgmesteren i København efter at erstatning er afvist
KORT NYT13. APR 2012 14.56

KØBENHAVN: Ulykken på Dronning Louises bro i januar skete, da to piger lænede sig op af et gelænder, der bristede, hvorefter pigerne faldt fire en halv meter ned på en cykelsti. Den ene brækkede ryggen, mens hendes veninde fik en kraftig hjernerystelse.

Københavns Kommune fastholder, at man ikke har svigtet tilsynspligten. På den baggrund vil man ikke udbetale erstatning, lyder det fra kommunens chefjurist.

Men det får nu beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), til at reagere:

- Jeg tror, at alle borgere og politikere undrer sig over det, vi hører fra kommunens jurister. Derfor vil jeg som borgerens repræsentant være sikker på, at vi gør alt, hvad vi kan for at behandle pigen efter alle bogens regler. Jeg vil gerne have en uvildig undersøgelse af, om pigen har krav på erstatning. Og det er vigtigt, at det er os, der går forrest og ikke pigen og hendes familie, der skal igennem udmagrende retssag, siger hun til DR København.

Anna Mee Allerslev bakkes op af det konservative medlem af Borgerrepræsentationen Jakob Næsager, der også vil have en redegørelse fra miljø- og teknikborgmester, Ayfer Baykal (SF), der ikke har ønsket at udtale sig om sagen.

lcl