Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Unge ledige kan ikke læse

Alle unge ledige i København bliver nu testet i læsning - resultatet er rystende, mener jobcenter
KORT NYT5. MAJ 2011 6.21

KØBENHAVN: Når unge københavnere melder sig ledige i deres Jobcenter, bliver de testet i læsning. Og det har givet jobcenterkonsulent Anne Geertsen dybe rynker i panden. For ikke færre end 44 pct. af de unge har så dårlige læsevener, at de næppe kan gennemføre en rehvervsuddannelse. Oven i skal lægges otte pct. ordblinde, fortæller Politiken.

Foreløbig er ca. 1.000 unge blevet testet, og erfaringen er, at de unge ofte ikke selv er klar over, hvad deres problem er.

- Rigtig mange har været i gang på en erhvervsskole, men er droppet ud. Adspurgt svarer de ofte, at 'det ikke lige var mig'. Men når vi så fortsætter med at snakke læsning, fortæller de ofte, at de døjer med at huske, hvad de læser. De får ikke rigtig fat i teksten, siger Grete Hedegaard fra Københavns Voksenuddannelsescenter, KVUC til avisen.

Socialdemokrater og undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) er enige om, at det københavnske jobcenters erfaringer kalder på en tidlig indsats i folkeskolen. I København forsøger jobcentret nu at hjælpe de unge med kurser, der kan forbedre deres læsefærdigheder.

mou