
Dobbelt så mange unge i landdistrikterne som i byerne omgås deres naboer meget og har et godt naboskab. Det viser en undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius.
Ifølge undersøgelsen er det godt for trivslen blandt de unge at bo sammen med kæreste eller en roomie, mens det at bo alene er forbundet med den lavest vurderede livskvalitet.
I landdistrikter og byer med under 10.000 indbyggere er der en klar overvægt af unge, der har valgt at bosætte sig med deres kæreste eller partner. Det gælder for mere end to ud af tre af de unge.
Flytter til billigere kommuner
Undersøgelsen viser, at halvdelen af de unge forventer at bo i eget hus. Kun hver femte ser sig selv i en lejer- eller andelslejlighed. Det bygger på tal, som Kantar Gallup har indsamlet baseret fra 2.000 repræsentative interviews med danske unge i alderen 18-29 år.
Curt Liliegreen er direktør i Boligøkonomisk Videnscenter og lægger drømmen for de fleste unge om en villa i de store byer hårdt ned.
- En villa i København og omegn kan de lige så godt opgive alt om. Og når det gælder de andre større af landets byer, ser vi en stor nettoudflytning af børnefamilier, der flytter væk til de omkringliggende og billigere kommuner, siger han.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.