DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Ulovligt ikke at give begrundelse for at tjenestefritage kommunaldirektør
Engang drømte hun om at blive statsminister og havde aldrig drømt om at blive kommunaldirektør, sagde Annemarie Schou Zacho-Broe, da hun i 2018 blev ansat som sådan i Fredericia.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix.

Advokat om hjemsendelse:
Ulovligt ikke at give begrundelse for at tjenestefritage kommunaldirektør

Advokaten for den for tiden hjemsendte kommunaldirektør i Fredericia Annemarie Zacho-Broe forbeholder sig retten til at gå til Ombudsmanden.

FREDERICIA: I årets første uge - 6. januar - blev Fredericias kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe fritaget for tjeneste.

Selvom det ikke fremgik direkte af den kommunale pressemeddelelse, har ingen siden modsagt, at sagen hang sammen med tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) køb af en kommunal grund med udsigt til Lillebælt - og kommunens grundsalg - uden skriftligt bud i 2016. Og siden har offentligheden intet hørt fra hende.

Nu oplyser Fredericia Dagblad på baggrund af en aktindsigt, at hendes fagforening Djøf via advokat kalder hjemsendelsen en ulovlig forvaltningsretlig beslutning, idet Annemarie Zacho-Broe ingen begrundelse har fået. Ifølge advokat Pernille Backhausen kræver tjenestefritagelse et faktuelt grundlag og en partshøringsproces.

Backhausen har udover begrundelsen udbedt sig kommissoriet for den advokatundersøgelse, der er sat i gang om hele sagen, peger på, at Zacho-Broe ikke var ansat, da grunden blev handlet i 2016, og forbeholder sig at forelægge hele håndteringen for Ombudsmanden:

- Hun har, siden sagen kom frem, haft fuld fokus på afdækning af sagen. Det skete indledningsvist via advokatfirmaet Bech-Bruun, og sidenhen blev - efter aftale med økonomiudvalget og for at sikre uvildighed - på min klients initiativ advokatfirmaet Horten inddraget, påpeger Pernille Backhausen ifølge dagbladet.

ka