Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

TV2 Bornholm gik langt over stregen i personlig kritik af kommunal ansat

Kommunikationsmedarbejder hængt ud med navn og billede for at følge kommunens kommunikationsstrategi.
25. NOV 2020 12.32
TEMA: Corona

BORNHOLM: En kommunikationskonsulent i Bornholms Regionskommune har fået medhold af Pressenævnet i, at TV2 Bornholm gik langt over stregen, da tv-stationen i en nyhedsudsendelse hængte hende ud med navn og billede og en beskyldning for at have forhindret, at andre ansatte i kommunen kunne udtale sig i et corona-spørgeprogram.

En krænkelse af kommunikationsmedarbejderens privatliv, lyder Pressenævnets afgørelse, idet hun "drages til ansvar for og personligt kritiseres for [Klager 1]s kommunikationsstrategi, og i sammenhængen fremstilles med brug af navn og billede", som det hedder i sagsfremstillingen i den delvist anonymiserede kendelse. [Klager 1] er Bornholms Regionskommune.

I et nyhedsindslag 12. marts blev kommunikationsmedarbejderens LinkedIn-profil vist på skærmen i mere end et minut, mens nyhedsoplæseren i en længere speak fortalte seerne, at kommunens "kommunikationsmedarbejder har effektivt forhindret os i at få svar på alle de spørgsmål, som I har stillet". Et ellers i hast planlagt spørgeprogram samme aften blev derfor ikke til noget.

Misvisende og skadeligt

Her skal man lægge mærke til datoen, som er dagen efter det pressemøde i Statsministeriet, hvor nedlukningen af Danmark blev meldt ud.

"I en situation, hvor vi har skulle have omlagt arbejdet for alle vores ansatte samtidig med, at vi har skulle iværksætte beredskabsplaner for alle sektorer på øen, så har vi altså ikke lige prioriteret at stille op til TV2 Bornholm, og det håber jeg at få forståelse for," sagde borgmester Winni Grosbøll (S) i et kort klip i samme nyhedsudsendelse.

Men forståelse var der ikke meget af hos TV2 Bornholm, som kort efter udsendelsen postede et opslag på sin Facebook-side med stort set samme indhold som nyhedsindslaget, og igen illustreret med kommunikationsmedarbejderens LinkedIn-profil med navn og billede. Opslaget blev senere slettet af TV2 Bornholm, og det gjorde også et opslag på samme side fra kommunikationsmedarbejderen, der forklarede kommunens kommunikationsstrategi og hendes rolle i den.

Pressenævnet finder TV2 Bornholms omtale af kommunikationsmedarbejderens rolle misvisende og desuden skadelig, krænkende og agtelsesforringende, hvorfor hun efter reglerne for god presseskik burde have haft lejlighed til at kommentere de konkrete beskyldninger mod hende. Pressenævnet kritiserer, at det ikke er sket, og har pålagt TV2 Bornholm at oplæse nævnets kendelse herom i en nyhedsudsendelse samt opslå det på sin Facebook-side.

 

Se det indklagede nyhedsindslag og Pressenævnets kendelse.