Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Trekantsområdet et hit hos virksomhederne

Danske virksomheder er glade for at bosætte sig i Trekantområdet, viser ny opgørelse fra den landsdækkende ejendomsportal Virksomhedslokaler.dk
25. JAN 2012 14.35

KOLDING / MIDDELFART / FREDERICIA: Opgørelsen baserer sig på mere end 5.000 søgninger efter erhvervslokaler foretaget i de sidste fem måneder i 2011 i de 25 største byer i Danmark. Her topper Vejle, Fredericia og Kolding i Jylland, kun overgået af byer på Sjælland beliggende tæt på København.

Det skriver den fælleskommunale forening Trekantsområdet i en pressemeddelelse.

- Vi er et attraktivt område. I hele Trekantområdet er vi mere end 300.000 borgere, forklarer Michael Jul-Nørup Pedersen, erhvervschef i Vejle Erhvervsudvikling.

Det er alle typer erhvervsvirksomheder, der er indregnet i undersøgelsen, og den tager højde for forskellene i byernes befolkningsstørrelse, så tallene er sammenlignelige. Bemærkelsesværdigt er det derfor, at Trekantområdet er mere attraktivt at flytte til for virksomheder end både Odense og Århus.

- Samlet set er vi et super interessant udviklingsområde, som er større end f.eks Odense. Man kan nå afsindigt mange mennesker indenfor bare en times kørsel i Trekantområdet, så man er tæt på både medarbejdere og kunder, siger Michael Jul-Nørup Pedersen.

Borgmester Thomas Banke (V) fra Fredericia glæder sig også over resultatet og håber, at politikerne fra Christiansborg forstår, hvor vigtigt en god infrastruktur er for området.

- Tallene viser jo, at vi er et vækstområde, og at det kan betale sig at investere i os. De er nød til at sørge for, at vores infrastruktur har det godt, så vi kan skabe flere arbejdspladser fremadrettet, siger Thomas Banke.

De tre byer fra Trekantområdet er placeret på henholdsvis en 8.plads, en 11.plads og en 12.plads på den aktuelle liste, der indikerer de 25 største byer i Danmarks tiltrækning på nye virksomheder.

mou

Fakta:
Trekantområdet Danmark er en forening bestående af de seks kommuner Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejle og Vejen.
Foreningen har til formål at styrke samarbejdet omkring erhverv og uddannelse, kultur, klima og planlægning, turisme og transport.