Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Tre radikale spidser - og et nyttigt valgforbund
Emrah Tuncer (R) - nummer to fra venstre - tjekker resultater under KV17 i Holbæk.
Foto: Charlotte de la Fuente, Ritzau Scanpix.

KV21:
Tre radikale spidser - og et nyttigt valgforbund

Følg de seneste udpegninger af radikale spidser - i Hillerød, Vesthimmerland og så den tidligere radikale kommune Holbæk.
11. MAR 2021 14.41
TEMA: KV21

Holbæk er en af de forholdsvis få kommuner, der har haft en radikal borgmester. Det var Jørn Sørensen i en enkelt periode op til KV09, hvor partiet havde fem ud af 31 pladser. I denne periode er der tre radikale, og spidskandidaten fra KV17, lærer Emrah Tuncer, der også har vikarieret i Folketinget, er netop genvalgt, oplyser sn.dk.

Tuncer blandede sig ved KV17 i top fem over personlige stemmer, idet han med 1.801 blev nummer fire efter borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) med 5.499, tidligere borgmester Søren Kjærsgaard (V) med 2.771, nu fraflyttede Sine Agerholm (Lokallisten - hele Holbæk Kommune) med 1.965 - og foran John Harpøth (DF) med 1.343.

Også i Hillerød er der et radikalt genvalg af en spids. Herfra oplyser sn.dk, at socialpædagog Christina Thorholm skal stå øverst igen. Hun er i dag formand for Omsorgs og Livskraftudvalget, har været spids siden KV05 og valgt ind siden KV09. R har her to ud af 27 pladser. 

I Vesthimmerland er R for tiden ikke i byrådet, og Gitte Lopdrup erstatter som spids nu Søren Dolmer, oplyser aars.dk. Lopdrup er også valgt som radikal spids til regionsrådet i Nordjylland, hvor hun i denne periode er partiets eneste medlem.

I Vejen er der heller ikke stemmer nok til en radikal i byrådet, og som tidligere nævnt har Henrik Bertelsen, der var R-spids sidst, nu skiftet parti og stiller op for K.

I Vordingborg er De Radikale gået med i et valgforbund bestående af S-SF-EL-ALT-R, oplyser sn.dk. Det samarbejde er en gentagelse fra KV17, hvor det bragte Mikael Smed (S) på borgmesterposten. R blev af den alliance også hjulpet til sit mandat - med 797 stemmer og en gennemsnitspris på et mandat på 938.

.