DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Tre genvalg til SF-spidser og et nyvalg

To tidligere socialdemokrater blandt nyudpegede spidser i SF på Bornholm og Mors samt i Rødovre og Thisted.
24. MAR 2021 9.50
TEMA: KV21

Bornholm er der genvalg til SF-spids og byrådsmedlem Leif Olsen, oplyser TV2 Bornholm. Den post har gymnasielæreren, der også har siddet i sit partis landsledelse, haft siden KV05. Da kom han i byrådet og igen ved KV09 - blev ikke valgt ved KV13, men så igen fra KV17.

Også i Rødovre er der genvalg til SF-spidsen. Rødovre Lokalnyt oplyser, at pædagog og byrådsmedlem Kenneth Rasmussen fortsætter på den post, som han fik første gang ved KV17. Ligesom på Bornholm har SF her et enkelt byrådsmedlem. 

Genvalg er der også tale om i Thisted, hvor limfjordupdate oplyser, at den tidligere socialdemokrat Morten Bo Bertelsen er spids igen som ved KV17. SF fik ved KV09 to valgt ind, men blev udraderet ved KV13. I 2016 fik den strammere flygtningelinje i S ham til at skifte parti, og ved KV17 bragte han SF ind på sit eget mandat.

Også på Mors er der nu en SF-spids på banen, oplyser samme medie. Det er også her en tidligere socialdemokrat, byrådsmedlem Viggo Vangsgaard, som skiftede parti efter en sag om sexchikane i S-gruppen i byrådet. SF tog imod ham med "en løftet pegefinger".

SF stillede slet ikke op på Mors ved KV17, men har nu altså Vangsgaard i front - han var ved KV17 ny spidskandidat for S og fik næstflest personlige stemmer - 789.