To nye koncerndirektører i Midtjylland erstatter én
Poul Michaelsen og Helene Bilsted Probst erstatter Ole Thomsen - og bliver henholdsvis koncerndirektør og lægefaglig koncerndirektør.
Foto: Region Midtjylland og Sundhedsstyrelsen

To nye koncerndirektører i Midtjylland erstatter én

Poul Michaelsen og Helene Bilsted Probst bliver henholdsvis koncerndirektør og lægefaglig koncerndirektør.
24. NOV 2022 14.07

MIDTJYLLAND: Sammensætningen af direktionen i Region Midtjylland er nu faldet på plads. Poul Michaelsen og Helene Bilsted Probst bliver henholdsvis koncerndirektør og lægefaglig koncerndirektør, oplyser regionen. 

Poul Michaelsen kommer fra en stilling som hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup gennem syv år. Han er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1996, hvorfra han også er Master of Public Health i 2002. Poul Michaelsen stod som projektansvarlig direktør i spidsen for byggeriet af det 148.000 m2 store hospital i Gødstrup.

Helene Bilsted Probst kommer fra en stilling som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, hvor hun har haft ledende stillinger siden 2013. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2002, speciallæge i samfundsmedicin og har en master i offentlig ledelse fra Copenhagen Business School.

De to nye koncerndirektører afløser Ole Thomsen, der fratrådte i maj efter benamputationssagerne kom frem.

Nu fire i direktionen

I forbindelse med fratrædelsen blev det besluttet, at der fremover skal være yderligere fokus på læge- og sundhedsfaglig rådgivning og den læge- og sundhedsfaglige ledelsesopgave i direktionen. Direktionen skal derfor fremover bestå af fire medlemmer, hvoraf den ene har lægefaglig baggrund.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) benytter i øvrigt lejligheden til at takke Rikke Skou Jensen og Jørgen Schøler Kristensen, der har været konstitueret i stillingerne som koncerndirektører. Jørgen Schøler Kristensen har valgt at gå på pension, når hans konstituering er tilendebragt, mens Rikke Skou Jensen vender tilbage til sin tidligere stilling som vicedirektør i Sundhedsplanlægning.

Når de to nye koncerndirektører er tiltrådt består Region Midtjyllands direktion af regionsdirektør Pernille Blach Hansen, koncerndirektør Anders Kjærulff, koncerndirektør Poul Michaelsen og lægefaglig koncerndirektør Helene Bilsted Probst.

Nuværende direktør i Præhospitalet Henning Weihrauch Voss konstitueres som hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup fra 1. februar 2023.

Nuværende kontorchef i Sundhedsplanlægning Dorthe Klith konstitueres som direktør i Præhospitalet fra 1. februar 2023.

ka