Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

KORT NYT14. APR 2021 19.00
TEMA: Corona

To mænd er ved Retten i Glostrup blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at stå bag et brandattentat mod et testcenter i Ballerup den 16. marts. Det oplyser Københavns Vestegns Politi onsdag. Det var tirsdag den 16. marts, at der blev kastet flasker med brandbar væske ved covid-19-testcentret på Energivej. Ilden gik ud uden at antænde noget, og ingen personer var til stede.

- Københavns Vestegns Politi har siden efterforsket hændelsen som brandstiftelse, og onsdag morgen blev de to mænd anholdt i deres hjem i Rødovre, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det var testcentrets personale, som opdagede glasskår og sod på jorden. De tilkaldte politiet, som kunne slå fast, at der var blevet kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod centret. Angrebet mod testcentret i Ballerup fik Rigspolitiet til at skærpe tilsynet med test- og vaccinationscentre i hele landet. Retten i Glostrup bestemte onsdag, at de to mænd på 49 og 51 år skal blive bag tremmer frem til den 12. maj. Det er uvist, hvordan mændene forholder sig til sigtelserne.

Ritzau