Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Politi og teknikere var tirsdag talstærkt til stede ved et testcenter på Energivej i Ballerup, efter at der natten til tirsdag var kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod centret.
Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix

Politiet skærper tilsyn med testcentre efter brandattentat

Politiet holder ekstra øje med test- og vaccinationscentre efter et angreb med brandbomber i Ballerup.

Et natligt angreb med brandbomber mod et corona-testcenter i Ballerup får nu politiet til at skærpe tilsynet med test- og vaccinationscentre i hele landet, oplyser Rigspolitiet.

Da personalet på testcentret på Energivej i Ballerup tirsdag morgen mødte på arbejde, opdagede de glasskår og sod på jorden. Politiet blev tilkaldt og konstaterede, at der var blevet kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod centret. Ilden gik dog ud af sig selv og bredte sig ikke til bygningen.

Hændelsen kommer efter flere demonstrationer mod blandt andet coronarestriktioner og den nye epidemilov.

Skærper sikkerhed

- Vi ser på situationen med stor alvor og vi kommer til at skærpe sikkerheden omkring test- og vaccinecentrene yderligere, hedder det i en udtalelse fra politiinspektør i Rigspolitiet Uffe Stormly.

I forvejen har politiet en tæt dialog om sikkerheden ved test- og vaccinationscentrene med regionerne, som driver dem.

- Rigspolitiet har nu bedt politikredsene om at skærpe sikkerheden i forhold til centrene, men vi kommer ikke til at kunne gå yderligere i detaljer med, hvordan vi tænker at gøre det, lyder det fra Uffe Stormly.

Angrebet mod testcenteret i Ballerup har ikke sat en stopper for centerets arbejde. Ifølge Region Hovedstaden er det fortsat åbent for alle, der har booket tid til at blive testet.

Ritzau