Tidligere Thisted-borgmester går efter Folketinget
Lene Kjelgaard Jensen (K), mens hun i 2017 stadig var borgmester i Thisted.
Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

Tidligere Thisted-borgmester går efter Folketinget

En konservativ, en DF'er og en radikal: Tre byrådsmedlemmer valgt som deres partis folketingskandidat - to nyvalg og et genvalg.
21. MAJ 2021 8.00

I alle opstillingskredse stilles der kandidater op til næste folketingsvalg, der senest skal foregå 4. juni 2023.

Fra Thistedkredsen, der består af Thisted og Morsø kommuner, kommer der ifølge Nordjyske nu en ny konservativ kandidat: Byrådsmedlem i Thisted Lene Kjelgaard Jensen, der var borgmester fra 2010-2017, først for V, som hun forlod, da hun blev vraget som borgmesterkandidat - siden K, hvor hun har været siden.

Hun afløser dermed Torben Overgaard, der ved FV19 blev fjerde suppleant i Nordjyllands Strorkreds, hvor partiet fik Per Larsen valgt ind. Han meddelte tidligere i år, at han ikke længere vil stille op.

Konservativ borgmesterkandidat i Thisted er i øvrigt nu Jens Kristian Yde.

I Svendborgkredsen, der består af Svendborg og Langeland kommuner, bliver der for DF-vælgere en ny kandidat: Den langelandske kommunalpolitiker og antikvitetshandler Kim Welcher, oplyser TV2 Fyn. Han har siddet i byrådet i to perioder og vil gerne holde fast i byrådsarbejdet.

Kredsen har tidligere givet valg til Dorthe Ullemose fra Svendborg, men hun genopstillede ikke ved FV19, og det lykkedes ikke efterfølgeren Eva Jørgensen at genvinde mandatet, men hun blev femte stedfortræder.

I Fyns Storkreds fik DF valgt Jens Henrik Thulesen Dahl på et kredsmandat og Alex Ahrendtsen på et tillægsmandat. Sidstnævnte stopper ifølge TV2 Fyn med bemærkningen: "Jeg savner at have et normalt liv. Jeg synes også, at det er blevet sværere at være politiker, fordi man skal være i medierne hele tiden. Det trækker tænder ud. Jeg kunne godt tænke mig at have et arbejde, hvor det ikke er nødvendigt at være i medierne for, at folk synes, at jeg laver noget."

I Slagelse-kredsen, der udelukkende rummer Slagelse Kommune, er det radikale byrådsmedlem Troels Brandt, der i forvejen er valgt som spids til KV21, også genvalgt som kredsens folketingskandidat. 

Ved FV19 blev han med 997 stemmer tredje stedfortræder i Sjællands Storkreds, hvor De Radikale fik valgt Zenia Stampe på et kredsmandat og Kathrine Olldag på et tillægsmandat.