Tidligere MF for K er regional spids for fjerde gang
Christian Wedell-Neergaard under en konservativ kongres i 2013.
Foto: Uffe Weng, Ritzau Scanpix

Tidligere MF for K er regional spids for fjerde gang

KV21-nyt fra De Konservative. Udover Region Sjælland også fra Rudersdal, Gladsaxe, hvor partiet dropper enegang, og Kerteminde, hvor der er farvel til en veteran.
18. MAJ 2021 8.00

TEMA: KV21

I Region Sjælland er baron Christian Wedell-Neergaard udpeget som K-spids, oplyser sn.dk. Den plads har den tidligere MF - fra 2004-2007 - nu for fjerde gang. K sidder på tre ud af de 41 pladser.

I Gladsaxe, hvor De Konservative har en enkelt plads i byrådet, stod partiet ved KV17 uden for valgforbund. Men nu beretter Gladsaxebladet, at K denne gang går sammen med V-LA-DF-NB, der også var i valgforbund sidst.

K-politikeren er Lars Abel, landets længst siddende byrådsmedlem, der første gang kom i byrådet i 1970. De nu fem borgerlige partier har tilsammen otte ud af 21 pladser i det S-styrede byråd. 

I Rudersdal, hvor K har en god repræsentation med fem ud af 23 pladser, har partiet en ambition om at have en fuld kandidatliste på 27 - antal pladser i byrådet plus fire. Ifølge sn.dk er der nu 24 med en aldersspredning fra 18 år til 77 år, så der er plads til tre til. De fem siddende byrådsmedlemmerer er alle klar til en periode mere. Øverst står spidsen Ann Sofie Orth, der blev udpeget i november.

I Kerteminde er der et farvel til en lokalpolitisk veteran, tidligere konservativ borgmester Else Møller, der netop er fyldt 80 år, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det sidste års tid, hvor så meget foregår elektronisk, har virkelig trukket tænder ud. Jeg kan ikke alt det med teknik, de andre kan, og så bliver jeg hele tiden bagud, siger hun.

Else Møller begyndte i lokalpolitik i 1978, har siddet i Fyns Amtsråd og været borgmester 2002-2007. Hun har været hovedkraften bag etableringen af Kertemindes to store succeser, Kirsebærfestivalen og Turismens Venner.