DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Tidligere anbragte skal forbedre forhold for nuværende anbragte børn

Gladsaxe Kommune indgår samarbejde med tidligere anbragte om at forbedre forholdene for de gladsaxebørn, som er anbragt udenfor hjemmet.
22. MAR 2021 9.23

GLADSAXE: Gladsaxe Kommune har netop indgået en samarbejdsaftale med De Anbragtes Vilkår om at forbedre forholdene for udsatte gladsaxebørn. De Anbragtes Vilkår er en interesseorganisation stiftet af tidligere anbragte, der arbejder for og sammen med både nuværende og tidligere anbragte.

Samarbejdet består af tre trin: Først skal kommunen i fællesskab med De Anbragtes Vilkår implementere tre af organisationens anbefalinger, der handler om at øge kvaliteten i sagsbehandlingen. Så skal De Anbragtes Vilkår undersøge forholdene for og trivslen hos et bredt udsnit af de børn og unge, som i dag er anbragt udenfor hjemmet af kommunen, og til sidst skal kommunen sammen med De Anbragtes Vilkår omsætte viden fra undersøgelsen.

Som Unicef Børnevenlig By har kommunen et mål om at blive bedre til at lytte til børnenes stemmer, siger borgmester Trine Græse (S). Og når det gælder udsatte børn, har kommunen en særlig udfordring:

Middelklasseværdier

- For når man er vokset op i trygge kår og kommer med sine middelklasseværdier, som mange af vores medarbejdere på børneområdet, så kan det være svært at gennemskue forholdene og få stillet de rigtige spørgsmål, når man taler med udsatte børn eller er på tilsyn på anbringelsesstederne. Det har vi netop været vidne til i TV2-dokumentaren Nødråb fra børnehjemmet, som TV2 har vist de seneste uger, siger hun.

Hos De Anbragtes Vilkår mener bestyrelsesformand David Adrian Pedersen, at det er spændende at skulle være direkte medudviklere sammen med mennesker, der spiller en afgørende roller i sager om anbragte børn og unge.

- Vi tror på, at der i mødet mellem tidligere og nuværende anbragte kan opstå en unik viden og dermed et nyt perspektiv på kommunens praksis - en viden vi synes, det er både stærkt og modigt at Gladsaxe Kommune efterspørger i det her samarbejde. Anbringelsesområdet er komplekst og vi tror på, at brugerperspektivet kan være den puslespilsbrik, der kan give nye og bedre svar, siger han.

eo