DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ti personers begrænsning gælder ikke byrådsmøder og øvrig politik

Møder 'med et politisk eller andet meningsbefordrende øjemed' er undtaget. Det er også 'almindelig tilstedeværelse på en arbejdsplads', indkøb og benyttelse af offentlig trafik.

Forbuddet mod forsamlinger af flere end ti personer kommer ikke til at gælde for fx byrådsmøder. Her gælder stadig de regler, som Indenrigsministeriet har udstukket efter spørgsmål fra KL.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte ellers tirsdag, at der fra onsdag kl. 10 er forbud mod både offentlige og private arrangementer med deltagelse af mere end ti personer, men der er en række undtagelser, fremgår det af Rigspolitiets coronahjemmeside coronasmitte.dk.

I opsummeringen af de senest tilkomne restriktioner hedder det blandt andet, at forbuddet ikke gælder 'en forsamling med et politisk eller andet meningsbefordrende øjemed, herunder demonstrationer eller politiske møder'. Anden 'almindelig tilstedeværelse på en arbejdsplads' er heller ikke forbudt, selvom man skulle være flere end ti personer.

Der er heller ingen hindring for, at flere end ti personer 'på sædvanlig vis er til stede og bevæger sig rundt fx i en butik, et supermarked, en lufthavn eller på en togstation'. Det samme gælder 'almindelig brug af kollektive transportmidler (tog, busser, fly, færger m.v.)', hedder det.

I private hjem er der fortsat ikke påbudt om at følge restriktionerne, men alle opfordres kraftigt til at gøre det alligevel.