Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Storcentre lukkes, kunder skal vaske hænder, højst ti må samles

Nye skrappe restriktioner skal bryde smittekæden, siger statsminister Mette Frederiksen (S).
17. MAR 2020 19.12
TEMA: Corona

Fra onsdag kl. 10 strammes restriktionerne i anledning af coronasituationen yderligere. Overdækkede storcentre skal lukke - dagligvareforretninger undtaget - og kunder skal kunne vaske hænder, spritte af og holde afstand i butikkerne, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et alvorsfuldt pressemøde tirsdag aften.

Andre foranstaltninger bliver, at alle indendørs sports- og idrætsfaciliter lukkes, herunder fitnesscentre og solcentre. Frisører, tatovører og andre med meget tæt kontant til kunderne lukkes. Natklubber, diskoteker, værtshuse og cafeer lukkes. Altsammen med virkning fra onsdag kl. 10 og foreløbig frem til 30. marts.

Yderligere sænkes loftet for antal personer på samme sted til ti ved alle offentlige arrangementer. Statsminister Mette Frederiksen opfordrede desuden kraftigt til at alle private også underlægger sig samme begrænsning.

- Hvis du er i tvivl, så lad være med at gøre det, du havde planlagt, sagde Mette Frederiksen.

- Det er afgørende at bryde smittekæden nu.

Der er aktuelt 82 indlagte, heraf 18 på intensivafdelinger. Sidstnævnte er næsten en fordobling på et døgn.

- Bliv hjemme, hold afstand, siger sundhedspersonalet. Det er dem der kommer til at stå i det, sagde Mette Frederiksen og gjorde ordene til sine egne:

- Vask hænder. Brug sprit. Hold afstand. Bliv hjemme. Hvis ikke vi handler nu, vil prisen blive endnu større.

Specielt henvendt til de unge sagde hun:

- Det kan godt være at du er ung og rask, men du kan bære smitten videre, også til en der ikke kan klare at blive smittet.