Forsamlinger med mere end 100 personer forbydes

Der må ikke være arrangementer med mere end 100 personer fra mandag, siger statsministeren.

Regeringen forbyder indendørs forsamlinger på mere end 100 personer fra mandag. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften på et pressemøde.

- Vi skal undgå, at for mange danskere bliver smittet på én gang. Det går allerede hurtigt herhjemme. Det går for hurtigt. Derfor intensiverer myndighederne indsatsen, sagde hun.

I fredags blev der sat en grænse på maksimalt 1.000 personer.

Og det var alene en opfordring fra regeringen, at sådanne store arrangementer blev udskudt eller helt aflyst, men en lov bliver efter planen hastet igennem i denne uge.

- Vi har ikke hjemmel til at forbyde det ved lovgivning i dag, men vi kommer til at bede Folketinget håndtere hastelovgivning i morgen, sagde Mette Frederiksen.

Opfordring: Natteliv bør lukke
Det ventes indført fra mandag. Derudover opfordrer statsministeren til, at natteliv med mange gæster også lukker øjeblikkeligt.

Heller ikke i private sammenhænge bør der være mere end 100 personer samlet ad gangen, mener statsministeren. Håbet er, at tiltaget kan være med til at mindske udbredelsen af coronasmitte i Danmark.

Også i Norge og Sverige er der sat begrænsninger for, hvor mange personer der maksimalt må være samlet på et sted ad gangen. Begge lande har i øjeblikket en grænse på 500 personer.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev