Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Borgmester Allan S. Andersen (S) skal inddrage resten af byrådet mere i større corona-beslutninger, mener et flertal i byrådet.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Tårnby-flertal vil inddrages mere - kræver ekstraordinært møde

Borgmester Allan S. Andersen (S) er for egenrådig, når han planlægger åbning af skoler og institutioner uden at involvere fagudvalg, lyder kritikken.

TÅRNBY: Er det i orden, at borgmesteren sammen med forvaltningen planlægger genåbning af skoler og daginstitutioner uden at involvere byrådet?

Nej, mener et flertal i Tårnby bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale, Enhedslisten og en løsgænger. 

De føler sig kørt ud på sidelinjen af borgmester Allan S. Andersen (S), og derfor har de nu bedt om at få indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde.

- Man laver en kæmpeplan uden at involvere børne- og skoleudvalget. Det er ikke, fordi vi mener, at man gør noget forkert. Forvaltningen har gjort et godt og stort arbejde. Men man sætter en masse i gang uden at spørge resten af byrådet, om vi fx er enige i, at genåbningen skal ske fra onsdag, eller om man hellere skulle vente et par dage, siger Carsten Fuhr (K).

Ny fase
Han understreger, at det ikke er nogen personkritik af borgmesteren, og at man hidtil har været tilfreds med de orienteringer, der er kommet fra Allan S. Andersen om håndteringen af de dele af coronaberedskabet, som ikke har kunnet nå at blive behandlet på de ordinære udvalgs- og byrådsmøder. Udmeldinger fra sundhedsmyndighederne har selvfølgelig bare skullet efterleves.

- Men nu er vi gået over i en ny fase, hvor det er rimeligt, at fagudvalgene kommer ind over nogle flere konkrete beslutninger. Der vil også komme spørgsmål om adgang til  plejehjemmene, bibliotekerne og kulturinstitutioner, og der har vi den holdning, at det er vigtigt, at vi er enige om de store linjer. Derfor har vi bedt om det ekstraordinære møde, så vi kan drøfte, hvordan vi gør fremadrettet, siger Carsten Fuhr.

Det ekstraordinære møde er planlagt til torsdag aften og foregår som alle andre byråds- og udvalgsmøder som videomøde.

Det er tirsdag ikke lykkedes DK Nyt at få en kommentar til kritikken fra Tårnbys borgmester.