
Den såkaldte coronavinterpakke har givet lidt midlertidig ro på sygeplejerskefronten med sin milliard, men ikke som en varig lønforhøjelse, blot et midlertidigt løft under coronaens belastning af sundhedsvæsnet i vintermånederne. Og ikke kun til sygeplejerskerne, men bredt til faggrupperne i sektoren.
Så hvad kan der gøres, når vinterpakken udløber sammen med årstiden? Det har Kommunen.dk spurgt tre sundhedsøkonomer om, og selvom de ikke svarer helt det samme, har svarene det til fælles, at de ikke er særligt opmuntrende for sygeplejerskerne.
- Lønstrukturkomiteen afrapporterer først i slutningen af 2022, så man kan tidligst reagere da, siger således professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet. Professor Jakob Kjellberg fra Vive mener heller ikke der er meget andet at gøre end vente:
- Vinterpakken er jo en del af finansloven, og man kan jo ikke bare fortsætte med en sommerpakke. Finansloven er lukket, så hvor skulle pengene komme fra? spørger han. Kun professor Jes Søgaard fra Syddansk Universitet er på et andet spor:
- Det er regeringen, der sidder på løsningen. Regionerne har dels ikke pengene, dels er de bundet af den danske arbejdsmarkedsmodel. Jeg siger ikke, at det er let, men det er regeringen, der kan gøre det, siger han, uden dog at anvise konkret hvordan.
Læs hele historien hos Kommunen.dk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.