Syg DF-spids i Ringsted må trække sig
Per Nørhave har repræsenteret Dansk Folkeparti i både byråd, regionsråd og Folketinget.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Syg DF-spids i Ringsted må trække sig

Tidligere MF Per Nørhave skal nu erstattes som spidskandidat. Mere KV21-nyt fra Dansk Folkeparti i Gribskov og Hørsholm.
25. MAJ 2021 9.50

TEMA: KV21

Efter at være blevet ramt af en alvorlig sygdom har DF-spids i Ringsted Per Nørhave besluttet sig for at stoppe, så partiet må finde sig en anden spids, oplyser sn.dk

Nørhave var første gang spids ved KV13, hvor han afløste Poul Nødgaard på den post, men har alt i alt siddet i byrådet i Ringsted i fire perioder. I 2017-2018 var han en periode stedfortrædende medlem af Folketinget, og han er også medlem af det sjællandske regionsråd. Både ved KV13 og ved KV17 fik han så høje personlige stemmetal, at han kom på den lokale top-fem - henholdsvis som nummer to og fire.

Også hans søn, Daniel Nørhave, der ved KV17 blev valgt som nummer to for DF i byrådet, har valgt at stoppe efter perioden. Partiet har i denne periode netop to i byrådet. 

I Hørsholm er Glen Madsen igen valgt som spidskandidat, oplyser sn.dk. Ved KV17, hvor DF stillede fire kandidater op, blev han valgt som ene DF'er til byrådet. Denne gang er der syv på listen.

I modsætning til ved KV17, hvor DF benyttede sig af partiliste, bliver der i år tale om sideordnet opstilling. Glen Madsen afløste ved KV17 Gitte Burchard på den enlige DF-plads.

I Gribskov er partiets eneste byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen igen blevet spids, oplyser gribskovonline.dk. Han sidder i sin anden periode og var første gang spids ved KV17, hvor partiet blevet halveret fra to til en i byrådet.

Partiet opstiller lige nu seks kandidater og venter, at også nyindmeldte Finn Fredsgaard kommer på listen. Han stillede ved KV17 op til byrådet på sin egen liste, Bedre Tider, og fik 32 stemmer.