DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Syddanmark advarer ansatte om ferieregler

KORT NYT22. JUN 2020 13.49
TEMA: Corona

SYDDANMARK: Region Syddanmark har i et brev til 25.000 medarbejdere advaret om, at de risikerer 'ansættelsesretlige konsekvenser', hvis de rejser til et land, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til, skriver JydskeVestkysten.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark, John Christiansen, kalder det en 'ganske alvorlig melding', men udtrykker samtidig forståelse for, at regionen 'klart og tydeligt' fortæller sine ansatte om konsekvenserne ved at rejse til visse lande. Han 'vil ikke sige, at man ikke skal følge myndighedernes retningslinjer', men 'opfordrer de ansatte og arbejdsgiveren til at sikre en god dialog om ferieplanerne', skriver avisen.

Fællestillidsrepræsentant for bioanalytikerne på Sygehus Sønderjylland, Jesper Rønn, erklærer sig enig i regionens budskab, som han dog mener er holdt i 'en kontant tone'. Også han anbefaler medarbejderne 'at tage en snak med deres nærmeste leder, hvis de påtænker at foretage en udlandsrejse, der frarådes' for at finde ud af, 'om der plads til, at man kan holde 14 dages selvbetalt ferie bagefter' til selvvalgt karantæne.

mk