Landets kommuner får nu 75 mio. kr. fra Socialministeriet til at give de svageste ældre en ekstra halv times hjemmehjælp om ugen. Klippekortsordningen betyder, at den ældre selv bestemmer, hvornår og hvad tiden skal bruges på.
En tur i biografen, besøg hos en ven eller ekstra rengøring af hjemmet? De ældre bestemmer selv, hvordan de vil bruge den ekstra halve time, de nu får hver uge med hjemmehjælpen. De kan også vælge at samle tiden sammen til et længere arrangement, hvis det er dét, der er deres behov. Ordningen kommer nu 15.000 ældre til gode i 96 af landets kommuner.
- Alt for mange svage ældre er isolerede og har lange og ensomme dage derhjemme. Derfor håber jeg, at den nye ordning kan hjælpe med at give dem nyt indhold i tilværelsen og få mulighed for at deltage i aktiviteter uden for hjemmet. At blive gammel skal ikke betyde, at livet går i stå, siger socialminister Manu Sareen (R).
Idé fra København
Ordningen er en udvidelse af en succesfuld ordning fra Københavns Kommune, finansieret af sidste års ældremilliard. Her siger stort set alle kommunens svage ældre ja til ordningen, som langt de fleste bruger til sociale aktiviteter.
- Ideen med klippekortet er, at de ældre selv skal være med til at bestemme. Vores ældre borgere er jo lige så forskellige, som alle os andre. Derfor skal vi politikere sikre dem størst mulig frihed til at leve det liv, som de ønsker, siger socialminister Manu Sareen.
Kommunerne vurderer, at 16.000 af landets svageste hjemmehjælpsmodtagere vil få glæde af klippekortordningen, når den fra 2016 er fuldt udfaset. Der blev på finansloven for 2015 afsat 75 mio. kr. i 2015 og 150 mio. kr. årligt fremover til klippekortmodellen. I 2015 og 2016 udmøntes midlerne som en pulje, som 96 af landets 98 kommuner har søgt. Fra 2017 indgår aftalen i kommunernes bloktilskud.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.