DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Styrket kontrol finder snyd for 9,2 mio. kr.

Faxe Kommune ansatte i 2020 en ekstra medarbejder til kontrol af socialt bedrageri. Nu har 98 sager ført til standsning af udbetalinger og krav om tilbagebetaling for 9,2 mio. kr.

FAXE: I 2020 oprustede Faxe Kommune kontrolgruppen for socialt bedrageri med en ekstra medarbejder, så der nu sidder tre. Sidste år fandt gruppen snyd for 9,2 mio. kr., hvor beløbet lød på 7,8 mio. kr. året forinden, oplyser kommunen. 

Kontrolgruppen fandt noget at komme efter i 98 sager ud af 263. Her blev der hentet 6,9 mio. kr. ved at stoppe yderligere udbetaling af ydelser, og de sidste 2,3 mio. kommer fra krav fra kommunen om tilbagebetaling. 

Sagernes karakter spænder vidt. Heriblandt sager om sort arbejde, millionsalg af eksklusive varer til en mors salg af børns tøj og legetøj, mens man har modtaget sociale ydelser. Disse sager er alle rejst efter henvendelser fra borgere eller andre myndigheder.

Salg og drift af virksomhed

Alle tre sager handler om ekstra indtægt ved siden af sociale ydelse. En førtidspensionist havde udført sort arbejde i et nedlagt firmas CVR-nummer, et ægtepar har over tre år omsat for over to mio. kr. ved køb og salg af eksklusive varer, mens en enlig forsørger ikke har redegjort for indbetalinger, brug af fragtfirmaer og indkøb af varer. 

Den enlige forsørger, der solgte sine børns brugte tøj og legetøj, har modtaget krav om at tilbagebetale 200.000 kr. for uberettiget at have modtaget ydelser. Også i de andre tilfælde er der krav om tilbagebetaling, ligesom sagerne er meldt til Skat for uregistreret virksomhed og undladt skat og moms. Alle tilfælde er meldt til politiet for socialt bedrageri.

mh