DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Styrelse finder alvorlige problemer på friplejehjem

I sidste uge fik Attendos Friplejehjem på Lærkevej i Frederikssund et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det indeholdt blandt andet alvorlig kritik af medicinhåndteringen.

FREDERIKSSUND: Friplejehjemmet Attendo på Lærkevej i Frederikssund står funklende nyt og har været åbent i cirka et halvt års tid.

Men nu er der kommet en plet på renomméet i form af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det indeholder blandt andet alvorlig påtale af medicinhåndteringen på stedet.

Styrelsen for Patientsikkerhed reagerede på en anonym bekymringshenvendelse fra en medarbejder. Henvendelsen handlede om usikre arbejdsgange.

- Vi har fundet alvorlige problemer med medicinhåndtering og journalføring, og det virkede også, som om at personalet havde svært ved at bruge det dokumentationssystem, siger Lone Lind Pedersen, som er oversygeplejerske og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV2 Lorry.

Dokumentationssystemet er en del af det it-system, som Frederikssund Kommune bruger. Det er også kommunens opsætning i systemet, som Attendo skal ind og være en del af - og det har, ifølge Attendo, været så kompliceret at komme ind i det system, at de har været nødt til at registrere med papir og blyant.

Sagen ærgrer direktøren for Attendo Danmark.

- Det er aldrig godt nok, når man får et påbud, det viser jo, at der er noget, man ikke har gjort godt nok, så det bedste, man kan gøre, er jo at få rettet op, sådan så vi er klar, når styrelsen kommer igen, siger Søren Andersen, direktør i Attendo Danmark, til TV 2 Lorry.

Kommunen tilfreds med handleplan
Det er Frederikssund Kommune, der har tilsynspligten på Attendo Frederikssund Plejehjem. Kommunen ønsker ikke at stille op til interview til kamera, men i en mail siger kommunen, at den er i tæt kontakt med Attendo og er tilfreds med den handleplan, Attendo har lagt for at imødekomme påbudet.

Fra kommunen lyder det blandt andet: 'Det er kommunens oplevelse at Attendo er godt på vej med at få bragt orden på de nævnte kritikpunkter.'

I dag er Attendo kommet ind i it-systemet og er er nu i tæt dialog med både Frederikssund Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed om de mangler, der ligger til grund for påbuddet.

- Det arbejde, vi sidder med nu, er, at få lagt alle de ting ind i systemet, som lige nu ligger på papirblokke. Alt det, vi ikke har kunnet lægge ind, før vi fik alle adgangene til it-systemet på plads, siger Søren Andersen, direktør i Attendo Danmark.

Attendo regner med at være klar som påbudsfrit plejehjem i løbet af en måned.

MG