Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Strukturfonde skal prioritere klima

En femtedel af EU-støtten til de rigeste regioner skal for fremtiden gå til klimaindsatsen
KORT NYT6. OKT 2011 8.40

Det foreslår EU-Kommissionen på et pressemøde i dag, afslører den danske klimakommissær Connie Hedegaard (K) ifølge EU Sjælland Nyt.

Når EU for fremtiden skal uddele støtte til regionerne, får klimaet en vigtig position. Det foreslår EU-Kommissionen, der i dag fremlægger en plan for strukturfondsstøtten fra 2014 til 2020. I hele perioden ønsker EU-Kommissionen at afsætte mindst 120 mia. kr. til energieeffektiviseringer og vedvarende energi.

Hedegaard har arbejdet for, at EU-Kommissionen vil foreslå, at størstedelen - 80 pct. - af regionalstøtten til de rigeste regioner skal gå til innovation, små- og mellemstore virksomheder og først fremmest energi. Beløbet bliver meget større end blot de 120 mia. kr. fra 2014 til 2020, eftersom de lokale myndigheder og virksomheder, der modtager EU-støtte, som oftest også selv skal bidrage med det samme beløb.

Helt konkret vil EU-Kommissionen foreslå, at mindst 20 pct. af pengene til de rigeste regioner via Den Europæiske Regionaludviklingsfond (ERDF) skal gå til energieffektiviseringer og vedvarende energi.

ka