Stort tilskud til bedre skoletjeneste i Guldborgsund
Middelaldercentret skal med et nyt formidlingshus og skole- og fælleshaver udvide sit undervisnings- og formidlingsforløb til også at omfatte både børnehaver og alle klassetrin i grundskolen.
Foto: Middelaldercentret

Stort tilskud til bedre skoletjeneste i Guldborgsund

Alle børn i Guldborgsund skal have adgang til kulturhistorisk dannelse, og der er penge på vej til forbedret skoletjeneste og større målgruppe.

GULDBORGSUND: Ud fra devisen, at alle børn skal have mulighed for kulturhistorisk dannelse på højt niveau og adgang til oplevelser og viden uden for klasselokalet, har Guldborgsunds Økonomiudvalg og Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg valgt at støtte et nyt formidlingshus, som forbedrer skoletjenesten, med 1,36 mio. kr. 

Det bliver etableret på Middelaldercentret, som også får udvidet undervisningsforløbene fra kun at fokusere på grundskolens mellemtrin til også at omfatte børnehaver og alle klassetrin i grundskolen. Der etableres også skole- og fælleshaver, der skal repræsentere en tidsrejse fra middelalderen og op gennem historien. 

Men det er ikke kun børnene, der skal have glæde af de ny oplevelser. Det er håbet, at frivillige skal være med til at skabe et lokalt forankret samarbejde, hvor alle tager ejerskab.

Rød tråd

- Vi har et helt unikt videns- og formidlingscenter i Middelaldercentret, og det skal vi værne om. Det nye projekt er en fantastisk mulighed for at skabe oplevelser og viden på et meget højt niveau, som kommer små som store til gavn, siger borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Med bevillingen bliver skoletjenesten væsentligt bredere, end hvad der tilbydes i dag, og der skabes en rød tråd i den kultur- og naturhistoriske fortælling, forklarer centrets direktør, Roeland Paardekooper.

- På sigt kan projektet også bidrage til fantastiske, lokalforankrede fællesskaber, hvor det er borgerne, der er drivkraften. Vi håber, at både børnehaver, skoler og lokalsamfundet vil være med i den udvikling, siger Paardekooper.

ibs