Mange skoler gør meget for at styrke børns sundhed og trivsel, men det store overblik over indsatsen mangler: Hvad gør de, og hvor skal de have støtte?
Det vil Center for Sundt Liv og Trivsel nu undersøge ved at spørge lærere, skoleledere og skolepædagoger - forventeligt omfatter den ca. 27.000 ledere og medarbejdere i grundskolen.
Og det bliver første gang, man kortlægger skolernes mange indsatser på denne måde. Ambitionen er, at det blandet andet skal sikre, at fremtidige tiltag støtter grundskolens arbejde og opleves meningsfuldt for skolernes ansatte.
Undersøgelsen stiller spørgsmål til en bred vifte af emner - fra skærmforbrug og fysisk aktivitet til samarbejde og de rammer, undervisningen foregår i. Alt sammen med fokus på, hvordan det opleves i en travl hverdag på skolen.
- I debatten er der mange meninger om, hvad grundskolen bør gøre for børns sundhed og trivsel. Men der er allerede rigtig meget i gang på mange skoler, og vi vil nu undersøge, hvad skolerne og deres ansatte faktisk allerede gør, siger forperson Jonas Egebart og fortsætter:
- Med denne undersøgelse får vi for første gang et større indblik i, hvordan skolerne arbejder med trivsel og sundhedsfremme, hvilke ressourcer de har til det, og hvad vi andre kan bidrage med.
ap
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.