Støjberg-forsvar indkalder Dan Jørgensen som vidne i rigsret

KORT NYT24. JUN 2021 6.24

TEMA: Støjberg-sagen

Inger Støjbergs forsvar indkalder nuværende klimaminister og tidligere udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) som vidne i Rigsretten. Det oplyser Støjbergs advokat, Nicolai Mallet. Ifølge Nicolai Mallet skal Dan Jørgensen hjælpe med at skabe et "retvisende billede af den politiske virkelighed i 2016".

Ifølge advokaten var Dan Jørgensen som udlændingeordfører blandt de mest ivrige folketingsmedlemmer, der forlangte løsning og handling fra Inger Støjberg i forhold til "barnebrude" på de danske asylcentre. I 2016 indkaldt Dan Jørgensen blandt andet Inger Støjberg i samråd, og han kaldte det "helt ude i hampen", at Udlændingestyrelsen ikke havde været opmærksom på, at der fandtes "barnebrude" på danske asylcentre.

Sagen begynder 2. september, mens der er forberedende retsmøde fredag 25. juni. Her vil Rigsretten blandt andet behandle spørgsmål om eventuelle habilitetsproblemer, betydningen af skærpende omstændigheder i anklageskriftet og pressens adgang til at optage og transmittere fra selve sagen.

Ritzau