dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Folketinget siger nej til tv fra rigsretssag mod Støjberg

KORT NYT1. JUN 2021 13.59
TEMA: Støjberg-sagen

Der bliver som ventet ingen tv-transmission fra den kommende rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, der begynder senere i år. Tirsdag sagde et bredt flertal i Folketinget nej til at vedtage det lovforslag, som den tidligere Venstre-politiker selv havde fremsat.

Kun Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Inger Støjberg selv stemte for lovforslaget. Hun ønskede, at offentligheden skulle have mulighed for at følge med på tætteste hold i den første rigsretssag i cirka et kvart århundrede. Inger Støjberg ville lade medierne transmittere lyd og billeder direkte fra afhøringerne.

Sagen begynder 2. september, og sidste retsmøde afholdes 30. november. 25. juni bliver et forberedende retsmøde afholdt. Her vil Rigsretten blandt andet behandle spørgsmålet om pressens adgang til at optage og transmittere fra retssagen. Et stort flertal i Folketinget stemte i begyndelsen af februar for at rejse en tiltale mod Støjberg for brud på ministeransvarlighedsloven. Hun anklages for at stå bag en ulovlig instruks i 2016 om at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Ritzau