Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stevns satser stort med 'internemt' til borgerne

Kommunen holder i løbet af foråret 85 it-kurser, der er led i projektet, ’It-kompetente borgere’ – i daglig tale blot kaldet Internemt
28. FEB 2012 15.48

STEVNS: Der var kø ved skranker og telefoner, da kommunen via Stevns Bibliotekerne åbnede for tilmeldingen til en lang række gratis it-kurser for borgerne.

- I 2015 skal kommunikationen mellem borgerne og det offentlige som bekendt være papirløs, og vi vil derfor gerne give alle kommunens borgere mulighed for at lære at bruge it fra bunden og gå på internettet, så de alle føler sig klædt på til det, siger borgmester Poul Arne Nielsen (V) og fortsætter:

- Hvis vi ikke tager hånd om borgerne og hjælper med at klæde dem på inden for it, risikerer vi, at en del af dem om nogle få år vil have vanskeligt ved at kommunikere med os. Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune har derfor afsat 535.000 kr. til formålet, som vi håber at komme et langt stykke af vejen for.

Virkeliggørelsen af projektet har Stevns Kommune lagt i hænderne på kommunens biblioteker, som i forvejen har erfaring med at undervise borgene, og derfor kender de behov, borgerne har.

Internemt for alle
Internemt-programmet omfatter i foråret 2012 85 kurser med i alt ca. 600 deltagerpladser. Kurserne henvender sig til alle lige fra nybegyndere bag en computer med kurset 'Tæm musen' til de, der gerne vil lære at oprette en digital postkasse og bruge kommunens selvbetjeningsløsninger. Kurserne er således en trin-for-trin gennemgang for nybegynderne, mens mere øvede kan plukke de kurser ud, som de har behov for.

- Ud over, at vi underviser borgerne på bibliotekerne, har vi også købt et mobilt undervisningsmiljø, så vi kan tilbyde kurser til f.eks. erhvervsvirksomheder om NemRefusion eller tage ud i en daginstitution og undervise i en kommunal selvbetjeningsløsning. I det hele taget er internemt-programmet meget fleksibelt, fortæller projektleder Marianne Sivertsen.

mou