Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Pernille Rosenkrantz-Theil, Mette Frederiksen og Peter Hummelgaard har alle fået en "ikke påvist" på coronatesten. Arkivfoto.
Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Statsministeren er testet negativ for coronavirus

Ud over statsministeren er også beskæftigelsesministeren, forsvarsministeren og børne- og undervisningsministeren blevet testet negativ.
5. NOV 2020 6.18
TEMA: Corona

Statsminister Mette Frederiksen (S) er testet negativ for coronavirus. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse. Hun er blevet testet, fordi hun har siddet ved samme møde som justitsminister Nick Hækkerup (S), som er blevet konstateret smittet.

Med den negative test kan statsministeren nu genoptage det arbejde, der kræver, at hun er fysisk til stede. Hun vil dog i videst mulig omfang arbejde virtuelt, indtil hun om to dage igen bliver testet.

Det er ikke kun statsminister Mette Frederiksen (S), som har fået et godt resultat af en coronatest i form at et svar om, at man er testet negativ for det smitsomme virus.

Også forsvarsminister Trine Bramsen (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kunne onsdag aften meddele, at de er blevet testet negativ for virus.

- Min coronatest er negativ - så i morgen (torsdag, red.) bliver hverdagen mere normal igen, lød det onsdag aften fra Trine Bramsen på Facebook.

Ministerier i selvisolation

Også Pernille Rosenkrantz-Theil kunne fortælle, at hun ikke er blevet testet positiv.

- Jeg har lige fået en negativ coronatest. Ingen sygdom. Dejligt, når negativt er positivt, skrev hun på Facebook.

Også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) meddeler på Facebook, at han er blevet testet negativ for coronavirus.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er indtil videre den eneste af regeringens ministre, som er blevet testet positiv for coronavirus.

I alt har 13 af regeringens 20 ministre - heriblandt statsministeren - måttet selvisolere sig, fordi de har været udsat for smitte. Flere ministrer er gået i selvisolation på grund af møder med Hækkerup, og andre afventer testsvar efter at have været i kontakt med en person, der er testet positiv.

Men det er ikke kun regeringen, flere andre folketingsmedlemmer er ramt, og coronaudbruddet på Christiansborg har ført til, at tirsdagens afstemninger i Folketingssalen og spørgetimen med statsministeren blev aflyst.

 

Opdateret 7.10 med information om, at også beskæftigelsesministeren, forsvarsministeren og børne- og undervisningsminister er testet negativ.

Ritzau