DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Folketinget begrænser adgang efter coronaudbrud

Lovgivningsarbejdet fortsætter. Justitsminister testet positiv.

FOLKETINGET: Folketinget indfører nye restriktioner for adgang til Christiansborg, men lovgivningsarbejdet forsætter trods coronaudbrud. Det besluttede Folketingets Præsidium på et hastemøde tirsdag aften, efter at folketingsarbejdet tidligere tirsdag blev afbrudt efter at flere folketingsmedlemmer var konstateret smittet og en række ministre gik i selvisolation.

En af ministrene, justitsminister Nick Hækkerup (S), er siden blevet konstateret smittet, oplyser han selv på Facebook. Det var netop ham, der var årsag til, at spørgetiden med statsministeren blev udsat tirsdag, fordi statsminister Mette Frederiksen (S) havde siddet i møde med ham, før han fik symptomer.

Spørgetimen blev tirsdag udsat en dag til i onsdag under den forudsætning at Nick Hækkerup ville blive testet negativ. Det er uafklaret, hvad der vil ske med spørgetimen, nu da testen i stedet har vist sig positiv. 

Vedrørende det øvrige folketingsarbejde indføres der restriktioner for ikke-politikeres adgang til Christiansborg

- Det skal sikre, at vi får et lavere tryk på Christiansborg. Men det er vigtigt, at vi fortsat kan mødes og stemme i Folketinget. Med god afstand selvfølgelig, siger Henrik Dam Kristensen.

Alle konferencer og omvisninger aflyses, fremgår det af Folketingets hjemmeside. Udvalgsmøder og åbne samråd skal så vidt muligt holdes digitalt. Kun udvalgsformanden, ministre og samrådsspørgeren kan være fysisk til stede.

Restriktionerne gælder fra onsdag og frem til 22. november, samme dag som de generelle restriktioner gælder til. I god tid inden da vil Præsidiet vurdere, om de skal forlænges.

I foråret havde Folketinget betydeligt hårdere restriktioner, hvor der var lukket ned for blandt andet samråd og spørgsmål til ministrene. Men altså ikke denne gang.

Siden i går er foruden justitsminister Nick Hækkerup også folketingsmedlem Mads Fuglede (V) konstateret smittet med corona, mens folketingsmedlem Peter Skaarup (DF) er testet negativ.