DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Mette F. i selvisolation, skal testes med hurtigt svar

Udsat spørgetime kan blive udsat endnu en gang.
4. NOV 2020 8.50
TEMA: Corona

Statsminister Mette Frederiksen (S) er gået i selvisolation, efter at justitsminister Nick Hækkerup er konstateret smittet. Hun skal selv testes hurtigst muligt, og det vil ifølge Statsministeriet ske "i dialog med Rigshospitalet, således at statsministeren hurtigst muligt kan genoptage de af sine forpligtelser, der kræver fysisk fremmøde, herunder over for Folketinget".

Men hensyn til sidstnævnte er der allerede i dag planlagt en spørgetime med statsministeren, udsat fra i går hvor den blev taget af programmet med henvisningt til, at Mette Frederiksen havde siddet i møde med justitsminister Nick Hækkerup. Udsættelsen til i dag til blev besluttet i forhåbning om, at Hækkerup ville blive testet negativ.

Da det ikke er opfyldt, er situationen i dag principielt den samme som i går: At det ikke er "hensigtsmæssigt over for Folketingets partier at møde fysisk frem i Folketinget", som begrundelsen lød tirsdag. Statsministeriet vil tage den del op med Folketingets Præsidium, så der kan blive taget stilling til, hvornår der kan holdes spørgetime. 

Foruden Mette Frederiksen er 12 andre ministre i selvisolation, mens de afventer testsvar. Dertil kommer justitsministeren, der er i karantæne under sin sygdom.