Stadionprojekt må ty til plan B, før plan A er klar

KORT NYT31. AUG 2021 14.42

AARHUS: Inden planerne er nået at blive endelige, må man ty til plan B for Kongelunden, som projektnavnet er for et nyt område i Aarhus med nyt blandt andet nyt stadion. Miljøstyrelsen har afvist at dispensere fra reglerne for at bygge i fredskov og lade et nyt stadion opføre, hvor der i dag er skov. I stedet skal det nye stadion bygges, hvor det nuværende ligger, skriver Århus Stiftstidende

Kongelunden ville have opført det nye stadion på et område ved siden af det nuværende, men det vil kræve, at 2,4 hektar skov ryddes, og det vil Miljøstyrelsen altså ikke gå med til. Det medfører en række udfordringer for superligaklubben AGF, som i en ombygningsperiode må finde en anden hjemmebane. Løsningen er dog den, som AGF helst selv ser.

- Vi havde gerne bakket op om placeringen, og det er ærgerligt for helheden, at det ikke kunne blive sådan. Vi har givet os i forhold til placeringen af stadion, fordi vi ser egentlig helst, at stadion skal ligge, hvor det ligger i dag. Det gode ved afgørelsen er, at vi nu kan arbejde videre med noget, vi ved hvordan forholder sig. Fordi før var der en masse scenarier, siger AGF's direktør Jacob Nielsen til Århus Stiftstidende.

ibs