Stort stadionprojekt i Aarhus forsinket

KORT NYT21. MAJ 2021 10.05

AARHUS: Det stort anlagte "Projekt Kongelunden" i Aarhus Kommune, der blandt andet indebærer opførelse af et nyt fodboldstadion, når ikke at blive klar til medio 2025, sådan som det ellers var målet. Planen kan skride med helt op til et år, fortæller Alvaro Arriagada, der er konstitueret direktør for projekt Kongelunden, til Århus Stiftstidende.

- Vi har hele tiden vidst, at vi skulle justere tidsplanen, efterhånden som vi blev klogere på de mange forbehold og usikkerheder. Der er tale om en meget kompleks proces. Bryder man den op, er der forundersøgelser, som er det, vi aktuelt er i gang med nu, en udbuds- og konkurrencefase, en myndighedsfase med lokalplan og VVM-undersøgelse og selve byggeriet. Tidsaspektet vil blive påvirket af en række valg, der vil komme i den kommende tid og senere, siger Alvaro Arriagada.

Skulle man nå deadlinen, skulle udbuddet for stadiondelen af projektet være klar medio 2021, men den tidshorisont kan ikke nåes. Kongelundens sekretariat valgte 21. april Rambøll som bygherrerådgiver, sammen er parterne nu i gang med at forberede udbuddet af stadion. Projektet er støttet af Lind Invest og Sallingfondene med 500 mio. kr. Resten af pengene til projektet kommer fra Aarhus Kommune. 

amp