DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sommerpakke sikrer også aktiviteter til ældre og socialt udsatte
Ældre ægtepar kigger ud over Hvide Sande i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Sommerpakke sikrer også aktiviteter til ældre og socialt udsatte

Kommuner får særtilskud på 40 mio. kr. til dagsture på plejehjem over sommeren og 20 mio. kr. til dagsture for beboere på botilbud.

I sommerpakken, som regeringen og folketinget står bag, er der afsat 40 mio. kr. til at arrangere udendørs dagsture for beboere på plejehjem. Det udmøntes som særtilskud til kommunerne, der igen skal til at arrangere de dagsture, der har været sat i bero under corona.

Med pengene kan kommuner for eksempel ansætte ungarbejdere i sommerferien eller nogle af de ledige, der har mistet deres job på grund af corona, som turistguider i et par måneder. Plejehjemmene vil også få mulighed for at få dækket udgifter til transport, bespisning og entrébilletter.

- Der er gjort en kæmpestor indsats rundt om på plejehjemmene for at give beboerne så god en hverdag som muligt under coronakrisen. Men der er ingen tvivl om, at de forløbne måneder har været tunge for vores ældre medborgere, der har været afskåret fra samvær med deres pårørende og fra de aktiviteter, de har været vant til. Vi er glade for at få noget hjælp til at kunne give dem mulighed for at komme ud og opleve sommeren sammen med nogle af vores unge borgere. Det er en god kombination, som vi håber også vil bidrage til at tiltrække flere unge til faget. Vi er klar til at få det til at lykkes i kommunerne, siger direktør for KL’s sundheds- og ældreområde Christian Harsløf.

I aftalen er der også fundet 20 mio. kr. til tilsvarende dagture for beboere på socialpsykiatriske botilbud.

Ud af isolation og ensomhed

Samtidig afsættes der 20 mio. kr. til Ældre Sagen, Røde Kors, Landsorganisationen OK-klubberne i Danmark, Faglige Seniorer og Danske Seniorer, som skal fordele midlerne til lokalforeninger, som også får ansvar for at arrangere aktiviteter henover sommeren.

Ældre over 65 år skal også tilbydes gratis deltagelse i aktiviteterne, og initiativet fortsætter ikke kun over sommeren, men resten af 2020, og derfor kan der også tages hensyn til, at arrangementer kan ligge på andre tidspunkter end i højsæsonen, hvor der er flest mennesker.

- Sommerpakken vil gøre en kæmpe forskel for tusindvis af ældre. Seniorforeninger vil nu kunne give ældre de oplevelser, de har sukket efter i de mange måneder i isolation og ensomhed, for eksempel udflugter rundt i Danmark, sejlture, musikarrangementer eller besøg på museer og kroer, siger direktør i Danske Seniorer, Katrine Lester.

Læs hele aftalen om sommerpakken her.

eo