Færre klager:
Solcellepark på andele i Lemvig

KORT NYT17. MAJ 2022 11.15

LEMVIG: En kommende 70 hektar stor solcellepark - Havsøre Solcellepark i Bøvlingbjerg syd for Lemvig - har foreløbig 500 af landsbyens indbyggere som andelsejere, og medejerskabet giver færre klager og indsigelser, skriver TV Midtvest. Bygherren Jysk Energi har solgt halvdelen af parken som andele.

- Nogle gange er det bedre at have 50 procent af et godt projekt end 100 procent af et projekt, der ikke bliver til noget på grund af indsigelser. Det viser vores erfaring fra andre projekter, siger direktør i Jysk Energi Lars Naur. Modellen stammer fra vindmølleparker, hvor den i flere år har været brugt, og Jysk Energi vurderer, at andelsprincippet kan bredes ud til andre solcelleprojekter.

Også Landdistrikternes Fællesråd noterer sig, at lokalt ejerskab giver større forståelse for vindmøller og solceller. Formand Steffen Damsgaard, der også er formand for teknik- og miljøudvalget i Lemvig, pointerer dog, at ordningen ikke må give carte blance til at opstille vindmøller og solceller alle steder.

cwa